U bent hier

In de zomer

  • Verzamelde koeien tijdens La Belle Dimanche

Châtel is een knus bergdorpje dat in de zomer met name actieve vakantiegangers trekt die van afwisseling en natuur houden. U kunt er eindeloze wandelingen maken (meer dan 40 wandelroutes), wielrennen, raften, bergbeklimmen,  mountainbiken,  de fantasticable nemen, parapente vliegen, pony rijden, zwemmen, een bootje huren op het meer van Genève: eigenlijk te veel om op te noemen! In de wijde omgeving zijn de boeren dan druk bezig met het maken van de alpenkaas,  die u, net als andere regionale produkten, terugvindt in de restaurantjes in het dorp of in de bergen, bij de boerderijen zelf of op de woensdagmorgenmarkt in hartje Châtel. Het is niet voor niets dat de inwoners van de vallei jaarlijks in augustus La Belle Dimanche vieren als ode aan de ambacht, het boerenleven en de prachtige natuur. Eenmaal met de lift naar boven bij Super-Châtel of Pré-la-Joux vindt u er bosbessen, wilde aardbeitjes en prachtige alpenbloemen. U kunt mooie wandelingen maken, lekker luieren, lunchen in een van de alpenrestaurantjes of picknicken bij een bergmeertje. Ook het naburige Chapelle d'Abondance is een prachtig vertrekpunt voor een mooie wandeling. En mocht u de smaak van het wandelen te pakken hebben, de GR5  - de lange afstandswandeling van Hoek van Holland naar Nice- loopt door Châtel. Ook voor de kinderen is het dorp een fijne plek om te spelen, vissen, zwemmen, tennissen, zomerbobsleeën, waterfietsen of te zwieren in de draaimolen in het centrum.

In de zomer verruilen veel mensen de ski's en snowboards voor mountainbikes. Châtel biedt dan ook een aantal spectaculaire uitdagingen, fijne routes en maar liefst 12 downhill runs.  Een uitdaging in de hoogte is de 'Fantasticable' . Dit is een kabel tussen vier bergtoppen waarmee u -hangend in een harnas- met meer dan honderd kilometer per uur van de ene top naar de andere kunt glijden. In Châtel kunt u ook een vliegtochtje per parapente maken en zo neerdalen op een van de grashellingen. Vanuit het dorp is een dagtochtje naar het meer van Genève prima te doen om zo de steden MontreuxGenève, Lausanne, Evian-les-Bains en Thonon-les-Bains te bezoeken of een zelboot te huren om mee op het meer te varen. De stad Martigny ,bekend vanwege het museum Fondation Gianadda,  is overigens ook een prachtige plek om te bezoeken. Blijft u liever in het dorpje? Châtel heeft sinds de zomer van 2014 een prachtig binnen- en buitenzwembad (Forme d'O)  met een uitgebreide Wellness faciliteit.

Kortom: in de zomer kunt u volop van Châtel genieten als u van natuur, zon en een actieve vakantie houdt. Meer over de mogelijkheden in Châtel in dit seizoen, vindt u op de site van het 'office de tourisme': www.chatel.com.